Alpha - en grundkurs i kristen tro

Livboj mot kors

Du kanske någon gång har funderat över meningen med livet. Förmodligen har du större förväntan på tillvaron än mat, sömn och arbete? Välkommen till Alpha - en grundkurs i kristen tro. Alphakurser finns över hela världen och hålls i alla större kristna samfund. Kurserna läggs upp ungefär samma sätt och är uppbyggda utifrån ett antal föredrag.

Mat, föredrag och samtal

Vi börjar varje kurstillfälle med att äta mat tillsammans. Därefter följer ett föredrag kring ett ämne eller en fråga. Föredragen byggs upp med samtalet som grund. Vi vill att du ska ställa frågor, fundera och våga ifrågasätta. Några exempel på kursämnen är:

Passar Alphakursen för mig?

Alphakursen passar alla som funderar över livets mening, som vill utforska kristen tro lite närmare, som vill fräscha upp sina kunskaper om kristen tro, eller aldrig blev konfirmerad. Det är en kurs för dig som söker efter en gemenskap med en kristen grund.

Tid, plats och kostnad

Höstens hålls varannan måndag på Lindängen med start 23 oktober. Passa på att anmäla dig och kom för att delta i hela kursen eller för att pröva på. Känner efter första träffen att du inte vill fortsätta på kursen så kostar det inget att delta första tillfället. Känns det intressant så anmäl intresse på nästa sida. Vet du att du vill gå hela kursen redan nu så tala gärna om det när du anmäler dig.

Vill du vara med på hela kursen så kostar den 250 kronor. Då får du mat och kursmaterial. Vi träffas tio vardagskvällar plus en helg. Alphakursen genomförs på Lindängen, Grödingevägen 19 i Södertälje.

Mer information och anmälan

Vill du veta mer om våra Alphakurser, eller anmäla dig? Ta då kontakt med kursledare Per-Erik Johansson.

Per-Erik Johansson

Per-Erik Johansson

Ordförande EFS
08-552 482 32
070-659 45 62
per-erik.johansson@alfa.telenordia.se

Skicka e-post till Per-Erik Johansson