Skriv ut

Vadå stereotyp?

Alphakurs

Du kanske någon gång har funderat över meningen med livet. Förmodligen har du större förväntan på tillvaron än mat, sömn och arbete? Våga vidga vyn tillsammans med andra sökare!

Vi planerar start av ny kurs i höst med start den 9 oktober. Att vara med den 9/10 kostar inget och du kan komma utan att binda dig för hela kursen, men vi vill att du anmäler att du kommer så att maten räcker. Vet du att du vill gå hela kursen redan nu så tala gärna om det när du anmäler dig. För mer info och anmälan, klicka här.

Titta gärna på filmen ”Alpha – The Factory”. Starta videoklippet genom att klicka med muspekaren på pilen i filmrutan.

AlphaVilken stereotyp är du? Våra liv ser olika ut, men i grunden har vi mycket gemensamt: Vi föds, växer upp, går i skola, turistar, träffar en partner, skaffar kanske barn, får barnbarn och hamnar så småningom på ett äldreboende i väntan på döden...en stereotyp beskrivning, vi vet.

Vad är det som gör just ditt liv meningsfullt? Det skulle vi tycka var intressant att höra. Vem samtalar du med om livets mening? När har du tid för de ”stora” frågorna?

Vi vill skapa ett forum där alla livsfrågor är tillåtna och där det känns tryggt att dela dem. Samtalen kommer även att beröra Jesus, eller snarare vad man vet om honom och det han har sagt.

Vi äter tillsammans och samtalar därefter i mindre grupper. I anslutning till måltiden hålls också ett kortare föredrag som ligger till grund för samtalen.

Alpha är forumets arbetsnamn och tar sin utgångspunkt i den kristna livsåskådningen. Det vänder sig till dig som vill diskutera meningen med livet och hur man kan bryta sig loss från ett stereotypt livsmönster. Finns det något mer?

Passa på! Avsätt tid för spännande samtal, god mat och gemenskap under denna kväll.

Vill du därefter fortsätta vara med är du inte den ende. Cirka 13 miljoner andra har redan gått en Alphakurs runtom i världen.

Klicka här, så får du veta lite mer.