Konfirmationsläger i Italien

Välkommen att konfirmera dig!

Södertälje pastorat erbjuder ett flertal konfirmationsalternativ:
Här hittar du alla konfagrupper i Södertälje pastorat.

Ta chansen att åka på konfirmationsresa till Italien. Du kommer växa som människa, se nya platser, träffa nya människor och umgås med dina vänner, fundera över livets stora frågor och ha roligt tillsammans med flera andra ungdomar i en trygg miljö.

Vad kommer vi göra?

Sverige

Vi kommer ses fyra gånger på Lindängen, på adress Grödingevägen 19, och en helg i Tumba. Vi lär känna varandra, lär oss mer om den kristna tron och svenska traditioner, leker, har tävlingar och äter gott.

Du kommer få gå på några gudstjänster under året, varav några som vi firar tillsammans, eftersom att vi utgår ifrån gudstjänstens olika delar i undervisningen.

Efter Italienresan har vi några dagar i Södertälje för att förbereda konfirmationsgudstjänsten. Du kommer konfirmeras i Sankta Ragnhilds kyrka 29 juni och ha en konfirmationsmässa i Hagabergs Kapell med efterföljande avskedsfika på Lindängen 30 juni.

Italien

Assisi: Vi flyger till Rom och åker buss till Assisi, helige Franciskus hemstad, där vi bor på klostret San Andrea. Där kommer vi ha undervisning, se oss omkring i staden, ha tävlingar och lekar, lära oss mer om Franciskus. Konfirmanderna kommer delas in i grupper med några unga ledare i varje grupp för att samtala tillsammans och lära känna varandra bättre, fira andakter, ha middag och upptåg m.m.

Rom: I Rom bor vi i kloster i närheten av Vatikanstaten. Rom bär på en lång kristen historia. Så vi kommer gå runt mer i Rom för att besöka och lära oss mer utifrån de sevärdheter som finns. Bl.a. går vi in i St. Petruskyrkan, tar en rundtur i Rom och har lekar utanför påvens egna borg Castel Sant Angelo. Konfirmanderna fortsätter ses i smågrupper och vi firar andakt varje kväll.

På resan har vi med oss flera kompetenta unga ledare som kommer hjälpa oss huvudledare att ta hand om konfirmanderna, lekar, andakter och upptåg samt smågrupperna.

Huvudledare är Karen Martens, präst och Petter Johansson, församlingsassistent.

Fakta – Tid, plats, kostnad

Sista anmälan: 31 augusti 2018. Anmäl dig här
Informationsträff: Tisdag 11 september 2018 kl. 18 på Lindängen (Grödingevägen 19)
Träffar: 21 oktober 2018, 1-3 februari, 31 mars och 18-19 maj 2019
Italienresa: 15-24 juni 2019 till Rom och Assisi
Hemmavecka: 26-28 juni 2019
Konfirmation: 29 och 30 juni 2019
Kostnad:  2 800 kr varav en anmälningsavgift på 500 kr. Faktureras i september. (100 euro rekommenderas till fickpengar och lunch i Italien)
Ledare och kontaktperson: Karen Martens, präst.

Karen Martens

Karen Martens

Präst
Även tysktalande
070-397 11 83
08-550 914 59
karen.martens@svenskakyrkan.se

Skicka e-post till Karen Martens

Snart startar din resa – bort mot Italien och in i dig själv, tillsammans med Gud och dina vänner!

Konfirmander 2018
Konfirmander utanför Hagabergs kapell 1 juli 2018