Hagabergs kapell, Lindängen och sörkan

EFS i Södertälje har verksamhet i Hagabergs kapell, Lindängen och Sörkan. Här kan du läsa mer om våra lokaler och vem du ska kontakta för att boka dem.

Hagabergs kapell

Hagabergs kapell

Vi firar våra gudstjänster i Hagabergs kapell, som ligger inne på Hagabergs folkhögskolas område (Erik Dahlbergs väg 60 i Södertälje). Gudstjänster firas i samarbete med Södertälje pastorat, enligt Svenska kyrkans ordning. Hagabergs folkhögskola har också verksamhet här. Lokalen hyrs även ut till externa grupper.

Hagabergs kapell byggdes 1894 på Vartofta gård i Västergötland. Det flyttades sedan per järnväg till Södertälje och invigdes här som kapell 1914.

Boka Hagabergs kapell

Södertälje pastorat

Södertälje pastorat

Bokning av Hagabergs kapell
Kontakta Södertälje pastorat för att hyra Hagabergs kapell
08-550 913 50

Lindängen är vår föreningsgård

Lindängen

Ett par hundra meter från kapellet ligger vår föreningsgård Lindängen (Grödingevägen 19 i Södertälje). Här har vi en stor del av vår verksamhet, förutom gudstjänster och körövningar. För barn och ungdomar finns bland annat ungdomgrupper, scouter och konfirmation. För vuxna erbjuds till exempel dagträffar, alphakurser, frukostträffar och PREP-kurser.

Här driver vi även Lindängens förskola, som har en kristen profil. Vi har 27 inskrivna barn i åldern 1-5 år.

Boka Lindängen

Maria Johansson

Maria Johansson

Bokningsansvarig Lindängen
070-272 64 10
johansson0802@gmail.com

Skicka e-post till Maria Johansson

Här kan du se när Lindängen är bokad.

Sörkan

Sörkan

1974 byggde vi Sörkan, en övernattningskåta som ligger vid sjön Yngern i Nykvarn. Sörkan är en enkel stuga utan el och vatten. Den används mycket av våra scouter, men även av föreningen. Vi brukar till exempel ha en friluftsgudstjänst vid Sörkan varje år.

Boka Sörkan

Gerry Rönnmark

Gerry Rönnmark

Bokningsansvarig Sörkan
08-550 184 64
070-674 15 75
gerryr@telia.com

Skicka e-post till Gerry Rönnmark