Alphakurs

Alphakurs

Start > Verksamhet > Alphakurs

Du kanske någon gång har funderat över meningen med livet. Förmodligen har du större förväntan på tillvaron än mat, sömn och arbete? Välkommen till Alpha - en grundkurs i kristen tro. Alphakurser finns över hela världen och hålls i alla större kristna samfund. Kurserna läggs upp ungefär samma sätt och är uppbyggda utifrån ett antal föredrag.

Mat, föredrag och samtal

Vi börjar varje kurstillfälle med att äta mat tillsammans. Därefter följer ett föredrag kring ett ämne eller en fråga. Föredragen byggs upp med samtalet som grund. Vi vill att du ska ställa frågor, fundera och våga ifrågasätta. Några exempel på kursämnen är:

  • Kan man undslippa döden? Finns det ett evigt liv?
  • Vem är den helige Anden?
  • Kan det finnas en god Gud när så mycket lidande och ondska finns i världen?
  • Varför måste Jesus dö?
  • Var kommer all kärlek och godhet ifrån? Kan verkligen kärleken övervinna allt?

Passar Alphakursen för mig?

Alphakursen passar alla som funderar över livets mening, som vill utforska kristen tro lite närmare, som vill fräscha upp sina kunskaper om kristen tro, eller aldrig blev konfirmerad. Det är en kurs för dig som söker efter en gemenskap med en kristen grund.

Tid, plats och kostnad

Nästa kurs startar så snart vi har tillräckligt många deltagare. Kursen kommer att hållas varannan vecka och startar med en pröva-på-kväll. Det kostar inget att delta på den och du behöver inte binda dig för hela kursen när du kommer på pröva-på-kvällen.

Känns det intressant så anmäl intresse att delta till kursledaren, se kontaktuppgifter nedan. Så snart vi har tillräckligt många intresserade så hör vi av oss till dig med datum för start av kursen.

Vill du vara med på hela kursen så kostar den 300 kronor. Då får du mat och kursmaterial. Vi träffas tio vardagskvällar plus en lördag. Alphakursen genomförs på Lindängen, Grödingevägen 19 i Södertälje.

Mer information och anmälan

Vill du veta mer om våra Alphakurser, eller anmäla dig? Ta då kontakt med kursledare Per-Erik Johansson.

Per-Erik Johansson

Per-Erik Johansson

Gruppledare
070-659 45 62
pererik.johansson16@gmail.com