Start > Om oss > EFS i Södertälje > Våra lokaler

Våra lokaler

Våra lokaler

EFS i Södertälje har verksamhet i Hagabergs kapell, Lindängen och Sörkan. Här kan du läsa mer om våra lokaler och vem du ska kontakta för att boka dem.

Hagabergs kapell

 

Vi firar våra gudstjänster i Hagabergs kapell, som ligger inne på Hagabergs folkhögskolas område (Erik Dahlbergs väg 60 i Södertälje). Gudstjänster firas i samarbete med Södertälje pastorat, enligt Svenska kyrkans ordning. Hagabergs folkhögskola har också verksamhet här. Lokalen hyrs även ut till externa grupper.

Hagabergs kapell byggdes 1894 på Vartofta gård i Västergötland. Det flyttades sedan per järnväg till Södertälje och invigdes här som kapell 1914.

Boka Hagabergs kapell

Södertälje pastorat

Södertälje pastorat

Bokning av Hagabergs kapell
Boka dop och vigslar m.m.
08-550 913 50
sodertalje.pastorat@svenskakyrkan.se

Lindängen är vår föreningsgård

Vår föreningsgård Lindängen

Ett par hundra meter från kapellet ligger vår föreningsgård Lindängen (Grödingevägen 19 i Södertälje). Här har vi en stor del av vår verksamhet, förutom gudstjänster och körövningar. För barn och ungdomar finns bland annat ungdomsgrupper, scouter och konfirmation. För vuxna erbjuds till exempel dagträffar, alphakurser, frukostträffar och PREP-kurser.

Boka Lindängen

Maria Johansson

Maria Johansson

Bokningsansvarig Lindängen
070-272 64 10
johansson0802@gmail.com

Sörkan

Sörkan

1974 byggde vi Sörkan, en övernattningskåta som ligger vid sjön Yngern i Nykvarn. Sörkan är en enkel stuga utan el och vatten. Den används mycket av våra scouter, men även av föreningen. Vi brukar till exempel ha en friluftsgudstjänst vid Sörkan varje år.

Boka Sörkan

Sara Edlund

Kårchef Telge EFS scoutkår
073-639 26 31
sarsa_elovsson@hotmail.com